Jag läste nyligen om när Jimmie Åkesson deltog på en marknad i Norrbotten. Då kom en liten sameflicka fram till honom och frågade: - Varför vill inte du att vi ska finnas? Nu tillhör han ett parti som särskilt värnar just våra nationella minoriteter, där samer ingår. Men någon har lärt ett litet barn det här och det är helt enkelt hemskt. Hemskt för barnet som tror på det och hemskt för vår partiledare som måste konfronteras med dessa vidriga, politiskt använda lögner.

 

Själv skrev jag om något liknande som hände mig i september 2018, kanske inte lika oförblommerat som ur en barnamun, men kontentan var liknande. Men då kunde jag egentligen inte tro att vanliga människor verkligen trodde på vår föregivna hemskhet.

 

”Vad vill Sverigedemokraterna göra med sådana som mig”?


Det här var en fråga som ställdes vid valstugan i Linköping i september. Det kom en kvinna till vårt bord vars svenska var felfri så först förstod jag inte att hon invandrat. Men jag kommer aldrig att glömma hennes fråga som yttrades med djupt allvar:

- Vad vill Sverigedemokraterna göra med sådana som mig? Hon såg också ut som om hon trodde sig ha satt mig rejält på pottkanten. Att var man med i SD hade man minsann tänkt sig att…Ja, vadå?

Innan jag hörde henne säga detta hade jag aldrig på djupet förstått att människor faktiskt tror på att vi vill se alla människor från andra länder utslängda ur landet. Som frågan framställdes lät det också som att vi kunde ha värre saker på lut. Det är tydligen en medial lögn som ätit sig in i många människor, även välutbildade och välanpassade, eftersom den ständigt hamras in av de som har intresse av det. Så när jag lyft upp hakan från backen och kommit över min stumhet, för jag tyckte att hennes fråga var hemsk, så försökte jag säga något som jag och huvuddelen av alla sverigedemokrater tycker är självklart.

- Ja, vi skulle tacka dig för att du är i vårt land och bidrar. Att slänga ut människor ur landet som är utbildade och bidrar och som älskar vårt land har inte något som helst stöd i vårt parti! Däremot anser vi att människor som söker asyl i vårt land men trots det inte kan avhålla sig från kriminella handlingar ska resa hem. Hemresa också för alla illegala immigranter där många fått avslag flera gånger. Och obligatorisk utvisning när du är medborgare i ett annat land och begår brott här. Sen finns det människor som faktiskt vill återvandra till sitt land när allt lugnat ner sig. Och där tycker vi att Sverige kan vara med och bidra så att människor får möjlighet att bygga upp sitt eget land igen.

-

-Men ni säger ju aldrig någonting om oss! sa hon lite upprört. Ni säger aldrig någonting om oss som bidrar varje dag och ser Sverige som vårt hemland nu? Ni tar bara upp allt som är fel. När man hör er kan man tro att alla invandrare är kriminella och ska kastas ut. Jag har en mycket bra utbildning och har arbetat varje dag under mitt yrkesliv här. 


Det är saker man vill ändra på som oftast är fokus i politiken, inte det som fungerar bra. Kanske skulle partiet kunna vara tydligare här? Vi både vet och förstår att de flesta är vanliga, arbetande människor som pusslar ihop sina liv precis som vi andra. Men jag tror inte det skulle hjälpa hur mycket vi än skulle säga det?

Det här har hamrats in i människor under så lång tid av media. Vi vill definitivt inte bli av med de som tycker om vårt land, lär sig vårt språk, anammar våra värderingar och bidrar med vad man kan? Personligen trodde jag att de flesta kunde se igenom lögnerna. Ärligt talat tog jag det för givet, men jag får nog revidera den uppfattningen. För mig är det självklart att man är en tillgång. Men demoniseringen och lögnerna har bitit sig fast, understödda av politiker som är rädda att mista makten och en stark vänstermedia. 


Vårt parti består av många människor som gått över från andra partier. Vi förvandlades inte i våra grundläggande värderingar för att vi förstod att landet behöver en annan invandringspolitik. Dessutom har vi omkring 20–25 % som är utlandsfödda eller andra generationen som våra medlemmar. Det är i många fall människor som sett sina länder förstöras av mullor, talibaner, imamer, IS och diverse religiösa grupperingar. Det är människor som flytt från religiös diktatur till demokrati och öppenhet och som nu ser hur landet man kom till och gjorde till sitt, böjer sig djupt inför islam och trampar på det vi kallade demokrati. 


SD anser att våra valda politiker ska ha Sverige och alla svenska medborgare som sitt fokus och främsta intresse. I stället fyller vår regering hela tiden på utanförskapsområden utan att ha ett ordnat omhändertagande klart. När sedan barnfattigdom, bostadsbrist, välfärdsminskning och kriminalitet eskalerar står makten där, och berättar att det beror på jobbskatteavdrag, skattesmitande miljonärer, socioekonomiska faktorer och vår strukturella rasism.


Ibland kan man också få höra att det finns saker SD egentligen vill göra men som man döljer tills man får makt. Det finns överhuvudtaget inte någon som är intresserad av det. Tvärtom är många medlemmar som kommit in under senare tid med och ändrar partiet i en riktning som är i takt med tiden. Ibland utgår media från vad en enskild medlem klämmer ur sig och det anses då synonymt med vad hela partiet tycker. Fast det finns ett principprogram som man kan leta fel i istället. Kvinnan i valstugan förde också fram att vi kanske tänkte försämra villkoren för de som kommer från andra länder och bor och arbetar här.


Jag sa till kvinnan i valstugan att hon är varmt välkommen. Vårt parti tänker definitivt inte se till att hon åker hem efter att ha arbetat här ett helt liv. Vi tänker inte heller försämra något för den som kommit från ett annat land, lärt sig vårt språk och följer våra värderingar och lagar och ser Sverige som sitt hemland som man tycker om och vill bidra till. Vi tänker inte göra någonting alls, mer än att möjligtvis tacka så mycket för bidraget till vårt gemensamma land som både hon och jag uppskattar och älskar.