Löfvens hemliga frukost med GW

Denna äggfrukost inträffade enligt Aftonbladet den 22 november 2019 och så värst hemlig kan den väl inte varit när tidningen skriver om den? Före valet 2018 inbjöds kriminologen också till Sagerska palatset. Då som nu för att diskutera gängkriminalitet vilket tydligen inte resulterat i några som helst skarpa förslag.

”-Löfven är en alldeles utmärkt person, han jobbar häcken av sig och får inte så många tack för det, säger GW Persson. ” -Det var trevligt, jag tycker om honom. Vi är lite lika och har samma bakgrund, som gamla sossar, säger GW Persson”. Inte så förvånansvärt kanske.

Men sen. Han framför att kriminalpolitik inte är ett traditionellt socialdemokratiskt område eftersom det redan är inrutat av sverigedemokrater och borgare. Istället ska S hålla sig till de stora frågorna, välfärd, vård, pensioner och utbildning. Det är bara att skärpa upp polisinsatserna för gängkriminella och det är en marginell skitfråga. Men det stjäl våldsamt med resurser från övrig kriminalpolitik enligt professorn. Det är vardagsbrotten som plågar vanligt folk enligt honom. Vilka är det då eftersom våldtäkter, skjutande, rån och bränder numera är vardagsbrott? Jag undrar också om medborgarna håller med om det? I välfärd ingår att känna trygghet och tillit, vilket är tillstånd som försvinner i god fart numera. Vården, tjaaa tyvärr går det åt fel håll här med. Vilket gäller för pensioner och utbildning också. Självklart blir samhället oerhört ansträngt på alla håll och kanter om man tar in över 100 000 människor om året från samhällen väsensskilda från vårt. Men det här är ingenting GW vill höra för han har minsann släkt som är från utlandet. Ja, det är vi många som har, men det här handlar inte om individnivå. Det handlar om ett politikområde som har försummats å det grövsta. Det SD har varnat för inträffar nu.

Nej, S ska prata välfärd istället, anser han, för där har inte Jimmie Åkesson något att komma med enligt professorn. Han fullständigt kliver på alla oss i SD som arbetar med välfärden i kommuner, regioner och på riksdagsnivå. Tack ska du ha för den GW. ”De har inte en susning om vare sig hur man gör eller vad det handlar om. Kriminalpolitik är ofta populistisk”. Varför uttala sig när man inte har en susning om det man för fram? Ska det vara lite hjälp på traven för S som inte har lyckats med någonting under mandatperioden. Lite hjälp för S som ser till att förstöra Sverige så gott man kan. Lite hjälp för någon som alltid kvider om hur ”oacceptabelt” det är med mord och rån. Någon som inte såg det komma. Någon som anser att jobbskatteavdrag är grunden för gängkriminalitet. Sedan för han fram en undran om vad de andra partierna ska prata om när gängkriminaliteten är under kontroll för då har de inga samtalsämnen kvar. Tror han verkligen på det? Det känns inte som något han behöver bekymra sig om faktiskt. Men förmodligen inhämtar han sin kunskap om SD i tidningarna. DN, förmodligen.

Jag trodde mer om Leif GW Persson. På hans kunskap och analytiska förmåga. Så ser man här att det är känslor han frotterar sig i och hans analysförmåga har gått totalt på grund. Kanske är det så att han vet bättre, jag har svårt att tro något annat, men det kanske gäller att få upp socialdemokraternas och den hårt arbetande Löfvens siffror?

Vill man se mer av GW kan man också se hans nya serie: ”Blattarna som byggde Sverige”.