Jag är såå glad att kunna meddela dig, du kvinna som röstat på något av de sju partierna eller kanske FI, att du får och kommer säkerligen att fortsätta få precis det du röstat för! Asylinvandringen till Sverige fortsätter i oförminskad takt. År 2017 var det 135 000 som fick uppehållstillstånd. Självklart antar jag att du är glad och nöjd eftersom du, kvinna, är den största förespråkaren för detta.

Visserligen kostade det Sverige 140 miljarder under tre år, och lite till om vi nu ska vara så petnoga, men vad är väl pengar jämfört med humanism? Vi måste självklart ta vårt globala ansvar, även om få andra länder gör det och även om det kostar. Humanism och värdegrund måste få kosta. Som du alltid brukar säga.

Fast det är ju du kvinna som kommer att få betala. Det har länge förundrat mig att du faktiskt inte verkar ha förstått det? För när våra svenska välfärdssystem sviktar är det du som får betala eller rycka in. Det är kvinnor som tjänat mest på att välfärdssystemen fungerar, och det har på många sätt befriat kvinnorna. När så bidragen minskar lite i taget slår det hårt mot ensamma kvinnor med barn.

När man skulle betala för de illegalas vård och skola ökade högkostnadsskyddet för medicin. Trots det fick vi betala 193 miljoner för sjuk- och tandvård 2016 för människor som borde ha åkt hem. På dagis tar man in lite fler barn per vuxen så ingen har ordentligt med tid för något barn. Och de diagnoser som kvinnor ofta får, ifrågasätts numera rejält. Av Försäkringskassan. Hur många intyg din läkare än skriver.

Har du ett handikappat barn som behöver personlig assistans? Ja, det har fuskats rejält med detta där hela familjer levt på den sjuke, som anställda. Och där ibland den förment sjuke är ute och har det allmänt trevligt, men sitter i rullstol när försäkringskassan kommer. Fast det där med kontroller har väl inte direkt varit försäkringskassans grej. Man kan råka kränka någon. Därför måste vi nu dra in assistansen för dig och ditt handikappade barn för det har kostat alldeles för mycket. Så det blir att kavla upp ärmarna. För dig.

Det allra bästa har du kanske framför dig. Landsting, kommuner och regioner har nämligen som policy numera att de gamla ska bo hemma så länge som möjligt. Eftersom man dragit ner på antalet platser i äldreomsorgen sedan år 2000. Och du kan aldrig gissa vem som får ta hand om gamla dementa föräldrar? Hemtjänsten? Näe, de har inte tid. Sjukvården? Nä, de har inte tid eller personal. Återstår de närstående, d v s du. Och att ta hand om dementa är svårt men tyvärr finns det inga platser så…. du får väl trixa lite och springa mellan arbete, familj och de gamla föräldrarna. Vilket du tydligen gärna gör eftersom du röstat för det.

Eftersom du anser att 9000 afghanska män ska stanna och få en förtäckt amnesti så förstår jag att din godhet närmar sig det otroliga. Att frenetiskt såga av den gren man sitter på, kommer osökt för mig. Var tror du egentligen man tar de miljarder detta kommer att kosta? Du är redo att försämra för dig själv och de dina för att ge till människor som aldrig kommer att tacka dig. Tvärtom, många av dem anser att det är ditt fel att de inte kommer in i samhället. Trots alla dina bemödanden som familjehem, HVB-hem, som god man och särskilt tillförordnad vårdnadshavare. Fast det är väl den strukturella rasismen förstås.

Jag är imponerad. Av din sanslösa naivitet som bor i gränslandet till ren dumhet. Av din totala oförståelse för att ett lands budget inte är särskilt mycket annorlunda än din egen hushållsbudget. När de säger att vår BPN är så bra beror det på att man har tagit in en stor mängd människor. Däremot är man noga med att dölja måttet BNP per capita som är ett mer rättvisande mått. Och inte speciellt mycket att skryta med för Sveriges del heller.

Vi som tänker ett steg längre såg det här komma och försökte berätta det för dig för flera år sedan. Det var då du skrek att vi var nazister och spottade oss i ansiktet. Så det hade vi inte mycket för. Men du kommer inom en snar framtid att få uppleva det själv, när systemet krackelerar. Hoppas du har pensionssparat ordentligt. Det är många som aldrig bidragit som vill ha pension också.

Men fortsätt för all del att rösta som du alltid gjort. Och tro på dem av de sju partierna som i valtider pratar om att dra åt kranen. Vi har visserligen hört sånt förut och man berättar aldrig hur eller med vilka man ska göra det. De vet såklart att det inte går i dagens politiska konstellationer. Det är stora feta fläskbitar inför valet. Men de hoppas att du inte vet det.

Självklart kan du inte rösta på rasisterna med taskig värdegrund som fiskar i grumliga vatten och inte står för allas lika värde. Inte för att du någonsin har läst deras program men de är ju emot invandring och vill stänga gränserna. Att dra ner invandringen och sätta Sveriges egna medborgare främst måste man beteckna som ren och skär ondskefullhet. Vi har råd, vi är ett rikt land, som du också brukar säga.

Även du blir äldre och det första som kommer att hamna i skymundan och monteras ner är äldrevården. Här finns inga starka förespråkare med tummen i ögat på makthavaren. I politiken är det oftast yngre förmågor som inte på riktigt tror att även de ska bli äldre och skröpliga. Numera ska vi ha team som åker ut till de gamla. Vilket vore bra om det fungerade. I slutänden blir det kanske som när de stora sinnessjukhusen lades ner och de som bott där skulle ut i samhället och få vård, hjälp och stöd i hemmet. Men sen räckte inte pengarna och det blev i många fall en mänsklig katastrof för den enskilde, närstående och ibland grannar.

Fast lyckas du till slut få in dina föräldrar på ett demensboende så får du vara glad om de förstår åtminstone en del av personalen. Det kallas plus-tjänster och betalas av staten att få in människor på arbetsmarknaden. En del äldre invandrare bor på hem där personalen bara pratar deras språk. Tyvärr finns inte samma lyx för dina gamla, lite döva föräldrar. Fast du har väl haft åsikten att man inte kan begära att människor ska lära sig språket i det land de bor i och har tagit sig över hela världen för att komma till. Det är väl nästan en kränkning av de mänskliga rättigheterna att begära?

Det blir säkert bra. På lång sikt, som man sagt nu i trettio år. För huvudsaken är att man är en god och generös och tillitsfull människa. Då kan det bli som för svenska pensionärer som av olika anledningar inte har någon bostad. Man blir hemlös och uteliggare efter ett långt arbetsliv. En kommun har nyligen byggt en mängd små trevliga hus. Inte till hemlösa pensionärer såklart utan till anhöriginvandrare. Migranter som kommer måste självklart ha någonstans att bo, så de går före eftersom det är krav på kommunerna. Att den svenske pensionären arbetat här hela sitt liv betyder inte någonting i det samhälle du ville ha, har skapat och kämpat så hårt för att få.

Jag hoppas att du kvinna tycker att det är värt det. Nu när det börjar bli dags att betala. Främst i kön för att betala står nämligen du.