Natalia Kazmierska menar att svenska män rycker slöjorna av och misshandlar muslimska kvinnor?


Visste ni att ”rasister” har hittat en ny sport? Och det är att ge sig på kvinnor i slöja och rycka av den!? Det skriver i alla fall Natalia Kazmierska i en kolumn i Aftonbladet, så det borde väl vara sant? Man är naturligtvis friare att uttrycka sig i en kolumn, men fortfarande bör väl innehållet vara med sanningen överensstämmande. Sanningen sågs i alla fall som viktig en gång för längesedan, men numera vet jag faktiskt inte riktigt? Huvudsaken för journalister och kolumnister verkar i många fall vara att man får slå alla i huvudet med sin politiska åskådning, och då får man tydligen rucka rejält på sanningen. Detta enligt Lex Arnstad, wannabe-historikern med 60 poäng, ständigt tjatande om fascism.

 

Och det där med rasist …ja, det är väl alla som har minsta lilla kritik mot vår

invandringspolitik? Mååånga rasister blir det. För övrigt verkar ingen veta vad ordet egentligen betyder?  En del människor tror tydligen att muslimer är en ras? Dessutom finns det konstigt nog många som anser att rasismen mellan invandrargrupper är större än svenskarnas rasism.

 

Det har hänt en gång för mycket nu”, skriver Natalia. Slöjryckandet, alltså. Fast vi vet inte ens säkert om det hänt en gång, och jag har aldrig hört något liknande förrän nu? Grunden till Natalias kolumn är att en gravid kvinna i hijab anmälde att en man kom fram till henne vid 23.30 tiden i Farsta och slet av hennes hijab, och dunkade hennes huvud i bilen så hon svimmade. Hon fick uppfattningen att det berodde på hennes klädsel. Det verkade som om hon trodde det var en svensk man också. Det här låter oerhört konstigt och det blev inte bättre när hon efter en vecka anmälde att flera män försökt misshandla henne för att få henne att ta tillbaka sin anmälan. Fast hon hade väl inte sett någonting och det fanns ingen misstänkt från det första tillfället? Men efter misshandel nummer två tvärdog all information i media.

 

Naturligtvis är det här föregivna uppträdandet helt oacceptabelt och det ska ingen behöva vara med om. Men man kan konstatera att vägen från händelsen till “hijabuppropet” inte var överdrivet lång. Man hade inte ens tid att utreda sanningshalten, så bråttom var det. Fallet publicerades 17 augusti och den 18:e var debattartikeln klar och ”hijabuppropet” inföll den 19 augusti. De som skrev under debattartikeln var Bilan Osman, Fatima Doubakil,  Foujan Rouzbeh, Nabila Abdul Fattah och Nachla Libre.

 

Hijabkvinnans väninna säger att det blivit fruktansvärt” de tre senaste åren. Fast här saknas en förklaring till varför och hur allt blivit fruktansvärt.  Kommer det svenska rasister till de etniska enklaverna och smygrycker slöjor? Och sporten måste då vara att se om man kommer undan, eftersom större delen av de som finns där är invandrare? Fast hur en (kanske) avryckt slöja blir en ”sport” är svårt att se? Bilan Osman och de andra i hijabuppropet skriver om händelsen i Farsta: ”Hon är en av många muslimska kvinnor som har utsatts för liknande händelser under de senaste åren. Oftast är angriparna vita svenska män. Liknande incidenter äger rum på bussar, i butiker, på restauranger”. 

Det är häpnadsväckande att journalister inte kastat sig över dessa händelser som hungriga gamar och propsat på manifestationer och fackeltåg? När hon skriver ”liknande incidenter” menar hon med det att svenska män kastar sig över muslimska kvinnor och misshandlar dem? Det tillåter jag mig att tvivla på. Men bevisläget borde vara gott eftersom det tydligen ofta inträffar i offentliga miljöer? När man ger en beskrivning av bemötandet man får som muslimsk kvinna som ”fruktansvärt” så skulle jag vilja ha exempel, för att kunna förstå. Trots allt är det skillnad på verbala trakasserier och regelrätt misshandel och det är viktigt att vi får veta vilka proportioner det har. 

 

”Även i Sverige är trakasserierna vardag för många”. Som bevis för svenskars rasism anförs att i Dalarna mötte hon en äldre, ensam somalisk kvinna som sa sig ha blivit jagad av en bil på väg hem från moskén. ”Vän av ordning” skulle då kunna berätta om importerade gruppvåldtäkter, personrån, och misshandel. Som utförs mot svenskar. Där gruppvåldtäkt däremot skulle platsa som den nya sporten, helt igenom importerad från jordens värsta sk-thål till länder.

 

”Hijab-häxorna. Tysta, vandrande tält som föder barn i rasande fart”, skriver Kazmierska. Den meningen säger kanske mest om skribenten själv? Hijab, niqab och burka är markörer genom vilken muslimska kvinnor väljer eller tvingas att visa politisk och social identitet. Men om man flyttar till ett sekulärt land så kan utstyrseln bli ett stigma som försvårar integrationen. Och det hijabuppropet syftade till var att ”normalisera slöjan”. Men jag vill inte ha den ”normaliserad”? För mig står det för värderingar jag inte vill ska få genomslag i samhället, och en mycket otäck kvinnosyn. Det är helt i sin ordning att ha vilken religion man vill, men när den ska ta plats i samhället och tryckas upp i ansiktet på mig vill jag inte vara med.

 

En muslimsk kvinna har inte bara Allah att underkasta sig utan också resten av manligheten. Det här är blodigt allvar och ingen liten gullig modeaccessoar. Många kvinnor i olika länder kämpar för sin rätt att slippa den här klädseln. Den är ett maktmedel. Det är heller inte påbjudet i Koranen utan en sedvänja som kan se olika ut i olika länder.  När vi blivit av med kristendomens religiösa förtryck ska vi nu alltså omfamna och uppmuntra en religion som står för ännu högre grad av förtryck och ojämlikhet, och där Allahs uttolkare alltid har sista ordet, stadigt förankrade i 600-talet. En religion där en kvinna som talar med en man kan stenas eller skjutas. En religion där en kvinna är värd hälften av en man. Och där en kvinna som inte lyder männen, kan bli slagen av både sin man och sina söner.

 

Att då som svensk priviligierad kvinna ta på sig en hijab och säga sig protestera mot rasism, när man vet hur många kvinnor som tvingas till underkastelse i religionens namn är så exceptionellt dumt att man storknar. Västerländska kvinnor som frivilligt tar på sig förtryckets synliga symboler förråder alla dessa kvinnor. När så självutnämnda ”antirasister” pratar om att det handlar om ett ”eget val” så blir det löjeväckande. Det är många gånger inte alls något eget val, inte ens om du är född och uppvuxen i Sverige. Vi vet att flickor blir bortgifta och tvingade att täcka sig här också. Och om nu slöjan hos vissa är ett fritt val i Sverige så syftar den väl till att visa oss andra något?  Alla attribut som människor väljer att visa, har ett syfte och ett budskap. Det kan vara att visa hur religiös man är, hur man föraktar det samhälle man verkar i och inte alls har en tanke på att integrera sig?

Det finns länder där kvinnor blir piskade för att de inte täcker sitt hår. I Syrien misshandlade islamister en ung kvinna för att hon gick utan hijab, vilket fångades på film. Och det gör mig ursinnig att politiska företrädare i Sverige ställer upp och tar på sig förtryckets och osynliggörandets symboler utan att ifrågasätta någonting. Jag har inte ord för det förakt jag känner för dessa kvinnor.  

 

Men plötsligt blev det helt tyst om Hijabgate? När händelserna inte följer medias önskade dramaturgiska mallar så dör det liksom bara ut? Precis som med sverigedemokraten som påstods ha överfallit en invandrarkvinna i en affär. Det gav rubriker. När det sedan visade sig att allt hon framfört var lögn, och att händelsen fångats av en kamera som visade att det var sverigedemokraten som talade sanning, så blev det inga stora rubriker. Att skriva rättelser och skriva sanningen är det aldrig någonsin tal om. Sorgligt nog, för media, går det inte längre att dölja sanningen. För övrigt kom DNA-analysen av hijabhändelsen i Farsta idag, där de prover som tagits visade sig innehålla enbart kvinnans eget DNA.

 

Många inom media verkar faktiskt vara ryggradslösa mähän som aldrig visar upp en enda egen ifrågasättande tanke? Själva står de med högtravande stämma och berättar att de behövs för att demokratin ska fungera. Fast egentligen....är det väl just media som varje dag hjälper till att förminska och förstöra den ? Om ni skulle ta och pröva det där med neutralitet och objektivitet istället?

 

 

 

 

http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/nataliakazmierska/article17345852.ab

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17440087.ab

http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article17496352.ab

http://www.aftonbladet.se/debatt/article17314519.ab

http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article18346623.ab