Du vidriga, rasistiska svensk….

Det är vår statsminister som anser det om de medborgare han är satt att tjäna. I Örnsköldsviks Allehanda där han intervjuas säger han: ”Jag blir så förbannad, det är vidrigt, när jag läste om det kändes det i magen. Vi får aldrig sluta bekämpa rasism och främlingsfientlighet”.

Vad är det som är så vidrigt? Är det alltså inte dödsskjutningar, våldtäkter, ungdoms- och äldrerånen, polismordet och blåljustrakasserierna, stenkastning på bilar och människor osv osv i en aldrig sinande ström av elände.

Vad han talar om är att DN gjort en rundringning och frågat om man får välja läkare. Deras undersökning ger jag inte mycket för, man får det resultat man vill ha. Man kunde frågat om patienter väljer efter kön också, exempelvis. Tydligen tycker Stefan Löfven att DN är tillförlitliga eftersom han går ut hårt för att markera här. Markera att du som svensk minsann inte ska komma med några önskemål om vilken läkare du vill ha. Din vidriga lilla rasist.

Du är svensk, det är ditt land som en stor mängd människor kommit till, men du har alltså ingen rättighet att ha önskemål om att få en läkare som förstår vad du säger och som du i din tur förstår. 

Man ska ha full rättighet att välja bort en läkare som inte har en fullgod svenska när man blir sjuk och som allra mest i behov av att förstå och bli förstådd. Något annat är med Löfvens bevingade ord: ”oacceptabelt”. Eller kanske ”helt oacceptabelt”.

Det påstods också i den undermåliga DN-undersökningen att patienter valde bort läkare enbart för att de var av utländsk härkomst. Det kanske finns andra orsaker än rasism till det. Under en tid har man kunnat läsa om en ökande mängd förfalskade läkarlegitimationer och en ökande mängd oskicklighetsärenden gällande läkare med utländsk utbildning, enligt Läkartidningen. Sverige verkar annars vara världens stamort på jorden för en förskräcklig rasism och främlingsfientlighet. Om man nu ska tro på ett gäng ”tyckare”, vilket man inte ska eftersom merparten av dem har en politisk agenda.

Du svensk, det är verkligen dags att du reser dig och slutar ta skit! Du är svensk, du bor i Sverige och du vill ha en svensk läkare. Då berättar alltså vår statsminister hur vidrig du egentligen är. Så vidrig att han får ont i magen. Stefan Löfvens uppdrag är tjäna det svenska folket och det han gör ska gagna hans folk. Fast det är ibland svårt att tro att han har det som prioritet ett. Som nu till exempel.

Det begravdes en ung, mördad polisman idag. Han mördades av en av dem som vi alltid är så rasistiska och främlingsfientliga mot, enligt proffstyckarna. I realiteten är vi antagligen det minst rasistiska landet i vår värld.

Men när det gäller en mördad polis, som är en representant för den rättsstat politiken är högsta förvaltare av, hörde vi inte alls alla dessa kraftuttryck? Ingen berättade hur fruktansvärt vidrigt detta angrepp på oss alla är och ingen politiker deltog i begravningen.

Vi ber dig förlåta oss, unge polisman och vi tackar dig för det stora offer du gjorde för oss alla.

Förlåt för det liv du inte fick leva och det barn du aldrig får träffa. Vi glömmer inte och vi förlåter inte de som gjorde detta möjligt. Vi, en stor del av det svenska folket, förlåter inte att de inte gav dig en sista gärd av aktning när du gav ditt liv för oss.